Predsednik ŠOS s predsednico Državnega zbora RS o ukrepih iz ZUPŠ-2

Ljubljana, 19. julij 2024 – Predstavniki Študentske organizacije Slovenije (ŠOS) so se ponovno srečali s predsednico Državnega zbora Republike Slovenije (DZ RS), Urško Klakočar Zupančič, z namenom uskladitve novega predloga Zakona za urejanje položaja študentov (ZUPŠ-2).

Slednja je že na prvem srečanju, ki je potekalo maja letos, izrazila naklonjenost predlogu zakona in potrdila sodelovanje s ŠOS pri vlaganju in sprejemanju predloga v zakonodajnem postopku. Po dodatnem krogu usklajevanja s pristojnimi ministrstvi smo predstavniki ŠOS predsednici DZ RS predstavili usklajene ukrepe, napovedali pa dodatni krog usklajevanja ukrepov na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvu za zdravje.

Luka Mihalič, predsednik ŠOS: ”Na ŠOS bomo s pristojnima ministrstvoma tudi med poletjem intenzivno usklajevali še odprte ukrepe, glede katerih smo sicer že dosegli načelno strinjanje. Jeseni pa, upamo, bomo lahko skupaj s predsednico Državnega zbora RS v zakonodajni postopek vložili nov paket ukrepov, ki bodo študentom olajšali študij in življenje.”