Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih
Info-točka
Študentska prehrana

Študentska prehrana

Subvencionirana študentska prehrana je kosilo, katerega del stroškov v obliki subvencij delno krije država.

Do subvencionirane študentske prehrane je upravičen vsak, ki ima status študenta (redni ali izredni) in se izobražuje na višji strokovni šoli ali visokošolskem zavodu RS ter ni zaposlen oz. vpisan v edvidenco brezposelnih oseb na Zavodu RS za zaposlovanje. Prav tako so upravičenci do subvencinirane študentske prehrane vsi študentje tujih univerz, ki v okviru mednarodnih izmenjalnih programov v RS opravljajo študijske obveznosti, ob pogoju recipročnosti.

Za identifikacijo pri koriščenju subvencionirane študentske prehrane lahko študent uporablja mobilni telefon ali brezkontaktno čip kartico.

Subvencijo lahko študent koristi pri kateremkoli ponudniku subvencionirane študentske prehrane po vsej Sloveniji, ne glede na kraj študija.

Mesečno število subvencij je enako številu delovnih dni v mesecu. Študent lahko koristi v tekočem mesecu tudi subvencije, ki so mu preostale iz preteklih dveh mesecev. Dnevno se lahko koristita največ dve subvenciji, s časovnim razmakom štirih ur.

 

S sprejetjem Zakona za uravnoteženje javnih financ sta v Sistemu subvencionirane študentske prehrane začeli veljati dve spremembi:

1.    subvencionirani obroki so možni le od 8. do 20. ure;
2.    upravičenci nimajo pravice do subvencioniranega obroka med 15. julijem in 15. avgustom.

 

VSE O ŠTUDENTSKI PREHRANI TER O PRIJAVI V SISTEM SUBVENCIONIRANE ŠTUDNETSKE PREHRANE NAJDETE TUKAJ!