Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih
Študentska organizacija Slovenije
Seznam študentskih klubov

Seznam študentskih klubov

Opis zveze ŠKIS:

Študentski klubi so tisti, ki se zavzemajo za dobrobit študentov in dijakov na lokalni ravni. Po eni strani so avtonomni pri svojem delovanju, po drugi strani pa se zaradi izmenjave dobrih praks in z namenom izboljšanja svojega delovanja ter dotoka informacij povezujejo v šest slovenskih regij, oblikovanih na podlagi zgodovinskega združevanja študentskih organizacij lokalnih skupnosti (ŠOLS) s posameznih geografsko zaokroženih delov Republike Slovenije, ter končno v Svet študentskih organizacij lokalnih skupnosti (Svet ŠOLS), ki predstavlja enega od štirih stebrov ŠOS.

Svet ŠOLS predstavlja in zastopa interese študentskih organizacij lokalnih skupnosti, kot je opredeljeno v Študentski ustavi. Vsaka ŠOLS ima v Svetu ŠOLS enega svetnika.

Zveza ŠKIS kot krovna organizacija študentskih klubov združuje več kot 50 % ŠOLS. Znotraj Škisove družine tako deluje 51 rednih članic oziroma klubov s statusom ŠOLS ter 5 pridruženih članic. Posamezni študentski klubi delujejo v okviru 02 regije, 03 regije, gorenjske regije, dolenjske regije, primorske regije ter osrednje regije.

Najvišji organ Zveze ŠKIS je Svet Zveze ŠKIS, ki ga sestavljajo vsi svetniki rednih članic Zveze (članic s statusom ŠOLS). Svet zveze ŠKIS predstavlja in zastopa interese članov Zveze ter študentskih organizacij lokalnih skupnosti.

Kot samostojna organizacija Zveza ŠKIS skrbi za smotrno in namensko delovanje študentskih klubov. Njeno delovanje sloni na skupini več kot 70 aktivistov, ki izvajajo projekte, pomagajo klubom in pripravljajo vsebine za študente. Preko svojih projektov Zveza ŠKIS klubom omogoča praktično izobraževanje aktivistov, jim svetuje pri njihovem delovanju, rešuje morebitne težave, ter skrbi za povezanost klubov in mladih iz vseh slovenskih regij.

Preko priprav okroglih miz o aktualnih tematikah in potrebah študentov v vseh lokalnih okolij Zveza ŠKIS skrbi za oblikovanje mladinskih politik in tvori številne programske dokumente. Sodeluje pri pogajanjih z vlado ter s socialnimi partnerji v okviru ŠOS, prav tako pa tudi v delovnih skupinah vlade za študentska vprašanja. Kot ena izmed članic Mladinskega sveta Slovenije se Zveza ŠKIS uvršča med najpomembnejše nacionalne projektne in izobraževalne institucije, ki zastopajo mlade v Sloveniji.

Študentski klubi:


Ni org. oblik za prikaz.