Spletno mesto uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in statističnih meritev, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki. Več o piškotkih
Objave
Študent, kje pa tebe čevelj žuli?

Študent, kje pa tebe čevelj žuli?

Vpisano: 25. 10. 2016 \\ KATEGORIJA: Splošno

Se ti zdi cenzus za pridobitev državne štipendije nepravičen? Si želiš več besede pri izbiri cimrov v študentskem domu? Ti knjižnica na fakulteti ne nudi dovolj strokovne literature? Se ti zdijo stroški študija previsoki? Študent, kje pa tebe čevelj žuli? Prispevaj svoj glas in se poteguj za eno od lepih nagrad.

Z akcijo "Študent, kje pa tebe čevelj žuli?" želimo v Študentski organizaciji Slovenije iz prve roke izvedeti, s katerimi problemi se študentje soočate v vsakodnevnem življenju in katera področja se vam ne zdijo zadovoljivo urejena. Vaši prispevki, predlogi in komentarji bodo prispevali k naboru ukrepov, ki jih bomo v želji po iskanju boljših rešitev posredovali pristojnim državnim organom in tako skupaj prispevali k boljši prihodnosti vseh nas.

Kako sodeluješ?

Svoj prispevek, komentar ali predlog lahko oddaš preko posebnega spletnega obrazca do vključno 7. novembra 2016. Z oddajo sodeluješ tudi v nagradni igri*, v kateri podarjamo:

  • 2-krat BON V VREDNOSTI 125 EUR za tečaj Zavoda ŠOU šport
  • 2-krat BON V VREDNOSTI 125 EUR za tečaj Zavoda ŠOLT

Več o akciji Študent, kje pa tebe čevelj žuli?

Z akcijo želimo v Študentski organizaciji Slovenije spodbuditi družbeno in politično participacijo študentov, usmerjeno v delovanje za skupni cilj – izboljšati pogoje za življenje in študij študentov, s tem pa pogoje za še večji razvoj družbe znanja, brez katere si mladi prihodnosti ne znamo predstavljati.

Klemen Balanč, predsednik Študentske organizacije Slovenije: »Na Študentski organizaciji Slovenije že vrsto let opozarjamo na pomanjkljivo ali neustrezno zakonsko urejenost določenih področij, ki so neposredno povezana s študenti. Tukaj mislimo predvsem na sistem zagotavljanja kakovosti v visokem šolstvu, štipendijsko politiko, subvencionirano bivanje in zdravstveno politiko. Z akcijo “Študent, kje pa tebe čevelj žuli?” želimo od študentov pridobiti osebne izkušnje s konkretnimi problemi, s katerimi se študenti v praksi srečujejo

Prispevke, komentarje in predloge, ki bodo preko spletnega obrazca posredovani do vključno 7. novembra 2016, bomo preučili, na podlagi njihove vsebine pa pripravili nabor ukrepov in sprememb zakonodajnih aktov, ki bi prispevali k celoviti ureditvi socialnega položaja študentov in skrbi za kakovosten študij.

Rezultate akcije s pripadajočimi ukrepi bomo predstavili na novinarski konferenci, ki bo potekala 17. novembra 2016, ko obeležujemo tudi mednarodni dan študentov. Izsledke akcije in predlagane ukrepe bomo po javni predstavitvi v obravnavo posredovali tudi pristojnim državnim institucijam.

Prispevaj svoj glas!

 

 

*Pravila nagradne igre "Študent, kje pa tebe čevelj žuli" najdeš v dokumentu.